Mister Jekkes afvalspel

logo Mister JekkesDe basisschool is de plek bij uitstek waar kinderen nieuwe dingen leren en ontdekken. Om jonge kinderen te sensibiliseren voor de afvalproblematiek, ontwikkelde de provincie West-Vlaanderen in samenwerking met de West-Vlaamse afvalintercommunales het ‘Mister Jekkes’ afvalspel. Aan de hand van het spel leren kinderen de problematiek kennen en ontdekken ze hoe ze de afvalberg kunnen verminderen, zowel thuis als op school. Dit leuk en educatief spel voor kinderen van 8 tot 12 jaar is speciaal ontworpen om te spelen in klasverband. Bovendien leent het spel zich uitstekend om verder aangevuld te worden met muzische activiteiten, klasuitstappen of een schoolproject rond het thema afval.

De centrale figuur in het afvalspel is 'Mister Jekkes'. Dit groene figuurtje leert de kinderen hoe ze stap voor stap de wereld proper kunnen maken. Door in de eerste plaats afval te voorkomen en producten te hergebruiken, wordt de afvalberg al wat kleiner. Pas als je iets niet kan hergebruiken, moet er gesorteerd worden. 'Mister Jekkes' leert iedereen op de juiste manier sorteren, want waarvoor staat PMD nu ook alweer? Als laatste stap wordt er afval verbrand. De warmte die bij de verbranding vrijkomt, kan gebruikt worden om energie op te wekken.

We kunnen allemaal nog heel wat leren van 'Mister Jekkes', dus aarzel niet en contacteer je afvalintercommunale om het afvalspel te ontlenen of meld je aan via www.ivvo.be/scholen. Neem ook een kijkje op het facebook-profiel van 'Mister Jekkes'.