Jeugdbewegingen

Jeugdbewegingen volle bak voor recyclage

Al enkele jaren kunnen jeugdbewegingen actief meewerken aan afvalbeheer. Heel wat groepen zijn op de kar gesprongen en gebruiken nu gratis afvalbakken en het bijhorende sensibilisatie- en spelmateriaal.

Grijp ook je kans om 'Ten afval!' in huis te halen! Door afval correct te sorteren geef je het een nieuw leven als slaapzak, fiets, landkaart of fleece trui.

 

Ten afval?

Met 'Ten afval!' kan je gratis sorteermateriaal aanvragen:

  • 1 PMD-container van 120 liter
  • 1 papierbak van 30 liter per 20 leden
  • een set toffe posters om op te hangen in je lokaal

Download ook de Spelmap op www.fostplus.be: ga naar 'Jongeren' en klik op het tabblad 'Ten afval!'. Dit spelpakket biedt enerzijds een bangelijke buitenactiviteit voor de hele groep, waarin alles draait rond sorteren en recycleren. Anderzijds bevat de map ook een 'spelcontainer', een brochure boordevol kleinere spelletjes en activiteiten rond afval. De Spelmap is perfect om het sorteren in je jeugdbeweging te introduceren en te stimuleren.

 

Wij doen Mee!

Je kan het beschikbare materiaal rechtstreeks bestellen bij IVVO. Vul het invulformulier Ten afval in bij de rubriek jeugdbewegingen.

Heb je een concrete vraag of opmerking in verband met het sorteerproject in de jeugdbewegingen, mail dan naar tenafval@fostplus.be.